Insecten als basis voor visvoer

insect-valley-europe-Kiyomizu-voer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie.

Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons product nog beter maken voor de Koi en aantrekkelijker voor de consument?

Koi karpers eten net als de meeste andere zoetwatervissen vooral insecten (larven) en schaaldieren zoals slakken en mosseltjes. Kiyomizu kijkt al geruime tijd naar de ontwikkelingen van commercieel gekweekte insecten en is ervan overtuigd dat hier winst te behalen is voor zowel de gezondheid van de vissen als voor de aantrekkelijkheid voor de consument. Helaas loopt de wetgeving achter op de commerciële ontwikkelingen. Zo mag alleen nog de Black Soldier Fly (BFS) in Nederland en Duitsland worden gebruikt en in België mogen nog helemaal geen insecten als ingrediënt worden toegevoegd. Meelwormen, sprinkhanen en krekels mogen inmiddels wel voor humane toepassingen ingezet worden, maar worden nog maar nauwelijks in diervoeders gebruikt.

 

Insect Valley Europe is voor Kiyomizu de ideale plek om zowel producenten, afnemers als mensen die dicht bij de wetgeving staan te ontmoeten. Het bedrijf heeft goede en interessante gesprekken gevoerd na presentaties en tijdens de Inloop Insecten Cafés. Insect Valley Europe vervult volgens Kiyomizu een belangrijke verbindende rol in het totale proces van circulaire productiemethoden op basis van insecten.

 

Meer informatie: https://www.kiyomizu.nl/

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

Insect school

Insect school

Insect School: proefcentrum met opleidingsmogelijkheden   Insect Engineers heeft als missie om de insectenteelt commercieel aantrekkelijk te maken. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en levert machines en klimaatsystemen voor de wereldwijde insectenteelt-industrie....

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo