Optimaal klimaat creëren

insect-valley-europe-fancom-bart aerts

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur van Fancom snel gemaakt.

De insectensector staat volgens Bart aan de vooravond van een veelbelovende toekomst: insecten kunnen ingezet worden als basis voor dierenvoer, als voedsel voor de menselijke consumptie, in de farmacie en bij de afvalreductie. “De toepassingsmogelijkheden zijn enorm. Ik zie echt mooie kansen voor de insectensector en voor ons bedrijf. Ook al staat geen afbeelding van een insect op onze apparatuur, onze apparatuur wordt daar al jaren ingezet.”

Volgens Bart is er wel verruiming van de wetgeving noodzakelijk om op grotere schaal te kunnen gaan werken en om de concurrentie aan te kunnen gaan met bijvoorbeeld soja. Hij denkt dat er dan een hele interessante nieuwe bedrijfstak kan ontstaan met kwekers, verwerkers en de toeleverende industrie. “Onze systemen helpen de kweker bij het bereiken van de juiste klimaatomstandigheden. Met de opgedane kennis worden het proces en techniek steeds verder verbeterd.”

Insect Valley Europe is voor het bedrijf een zeer waardevol initiatief om geïnteresseerde partijen bij elkaar te brengen. De bijeenkomsten worden volgens Bart goed bezocht door een gemêleerde samenstelling van disciplines. Insect Valley Europe draagt volgens Fancom bij aan het verlagen van drempels en het openen van deuren voor iedereen die iets wil op gebied van insectenkweek of daaraan een bijdrage kan leveren.

Bart Aerts

Meer informatie: https://www.fancom.com

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Insect school

Insect school

Insect School: proefcentrum met opleidingsmogelijkheden   Insect Engineers heeft als missie om de insectenteelt commercieel aantrekkelijk te maken. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en levert machines en klimaatsystemen voor de wereldwijde insectenteelt-industrie....

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo