Inloop Insecten Café 7 juli 2021

insect-valley-europe-inloop-cafe-3

Eindelijk mochten we weer een live ‘Inloop Insecten Café’ organiseren op de Brightland Campus in Venlo. Wij hebben er ontzettend naar uitgekeken en gelukkig de mensen  die ‘iets’ met insecten hebben ook;).

Dit keer mochten we 34 mensen ontvangen. Iedereen had behoefte aan het live contact en de verbinding.

Waar staan we nu in insecten land, waar is behoefte aan, wie kan wie helpen. We zijn gezamelijk van  mening dat zelf het wiel opnieuw uitvinden zonde van de tijd is.

Het is tijd om de handen ineen te slaan en samen te kijken hoe we stappen kunnen ondernemen om de transitie naar insecten op een goede manier op de kaart zetten.

Natuurlijk waren er weer een paar bekenden die de sector een warm hart toedragen en daar ook veel voor over hebben. De vele nieuwe gezichten gaven ook aan blij verrast te zijn met de open gesprekken en de verschillende onderwerpen die ze hebben kunnen aankaarten.

insect-valley-europe-inloop-cafe-5

Er waren deze keer wat meer gasten die insecten produceren. Zowel de zwarte soldaten vlieg als ook de krekels waren goed vertegenwoordigd. Ook waren er twee insecten voer producenten. En er was zelfs iemand die ‘’werk zocht’’ in de insecten branche. Voorts waren er ‘’veteranen’’ in de insecten productie maar ook een aantal starters.

De insecten verwerkers en toe passers van insecten (producten) – de klanten – waren in de minderheid. Maar een Koi-karper voer producent en de grootste leverancier van insecten in NL voor de hobby dieren markt waren er wel. Er zijn echter meerdere nieuwe contacten gelegd en afspraken gemaakt voor opvolging en samenwerking.

Hieruit blijkt dat er echt behoefte is aan deze meetings. In een ontspannen sfeer samen praten en ontdekken wat er al is en wat er nog nodig is.

Dank alle bezoekers voor de komt en mocht het u deze keer niet gelukt zijn. Volg ons op de sociale media de sociale media en de website van INSECT VALLEY EUROPE voor het volgende Insecten Inlooop cafe wat dan mogelijk wel in uw agenda past en ook vind u daar blogs omtrent diverse items.

Heeft u in de tussentijd vragen omtrent insecten op welk gebied dan ook stuur ons dan een mail, wij helpen u graag verder!

U kunt ons volgen op:

Facebook

Instagram 

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten Inloop Café 11 juli

Insecten Inloop Café 11 juli

Afgelopen dinsdag 11 juli vond het drukbezochte Insecten Inloop Cafe van Insect Valley Europe (IVE) plaats op de Campus Brightlands Greenport in Venlo en zo vlak voor de zomervakantie mochten maar liefst 37 bezoekers verwelkomen. We zijn zeer dankbaar voor de...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo