Insecten eiwitten

Onderzoek naar insecteneiwitten, insectenvet en insect bijproducten

CD Consultancy FoodPhysica is in 2009 opgericht om klanten te ondersteunen met specifieke R&D vraagstukken. Sinds de oprichting is eiwittransitie en de verduurzaming van industriële eiwitten een belangrijke drijfveer voor de toepassingsgerichte onderzoeken in het eigen laboratorium. Het lab heeft veel ervaring met plantaardige eiwitten, maar ook met het up-cyclen van dierlijke eiwitstromen.

Het FoodPhysica Lab heeft werkt voor verschillende opdrachtgevers aan het verkennen van de mogelijkheden met insecteneiwitten, insectenvet en insect bijproducten. De industriële productie van functionele insecteneiwitten is nu nog vooral gericht op het produceren van oplosbare eiwitten.

insect-valley-europe-FoodPhysica-Clyde-Don

Andere functionaliteiten zoals eiwitstructurering en texturering met insecteneiwit bevindt zich nog in een pioniersfase. Op dit vlak zijn er onlangs nog een aantal interessante ontdekkingen gedaan die het  toepassingsgebied van insecteneiwitten wellicht breder kunnen trekken in food applicaties. Deze applicaties worden nu samen met relevantie spelers uit de sector verder verkend. Daarnaast wordt er gewerkt aan het optimaliseren van het gebruik van de reststromen van het insecteneiwit productieproces.

Een groot deel van de opdrachtgevers voor deze verkenningen zijn aangesloten bij Insect Valley Europe. Het FoodPhysica Lab kan eiwit-specialistische onderzoeken verrichten, levert technische ondersteuning wanneer onderbouwende data nodig is voor bijvoorbeeld een patentaanvraag of een pilot-productie. Het bedrijf kan ook klanten ontzorgen bij het opzetten en uitvoeren van een pilot-productie van nieuwe duurzame eiwitingrediënten.

Consultancy FoodPhysica
Clyde Don

Meer informatie: https://www.foodphysica.com/

 

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo