Cultuuromslag nodig

Voor menselijke consumptie van insecten is cultuuromslag nodig

 

Akkie’s Tuin is het bedrijf van Ans Hoeijmakers en Henk van Gerwen. Het bedrijf is een imkerij en er worden fruit en kruiden geteeld. Bij de teelt worden  geen chemische gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest gebruikt en alle producten (honing, jam etc.) worden ter plekke bereid.

 De honingbijen vliegen zoemend af en aan naar de fruitbomen- en struiken in Akkie’s Tuin. De bijenvolken hebben het er enorm naar hun zin: ze bestuiven het fruit en kunnen – als volk – enorm groeien. Win-win dus! Het bedrijf kweekt professioneel  insecten( honingbijen) voor imkers. Ans en Henk geven ook lessen over het houden van honingbijen en de teelt van eetbare insecten.

Insta-insect-valley-europe-akkies-tuin

Via Insect Valley Europe blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ans ziet nu al veel mogelijkheden voor insecten als basis voor veevoer. “Maar ik denk wel dat er voor de menselijke consumptie van insecten een cultuuromslag moet komen en dat kost tijd. 

Maar we zijn altijd bereid deze cultuuromslag te ondersteunen en werken daarbij graag samen met de industrie en met Insect Valley Europe.

Meer informatie over Akkie’s tuin: https://www.akkiestuin.nl/

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo