Vlees op basis van insecten

}
05 - 19 - 21

De Krekerij werkt aan de eiwittransitie door vleesproducten te maken van insecten. Het bedrijf uit Rotterdam gelooft dat insecten onderdeel kunnen en moeten gaan uitmaken van het dagelijkse dieet van de mensen in Europa.

Het eten van insecten heeft veel milieuvoordelen en ze worden al over de hele wereld gegeten- behalve in het westen. Sander Peltenburg wilde daar verandering in brengen.

Samen met zijn compagnon George Brandenburg en enthousiaste team runt hij de Krekerij: lekkere, voedzame en verantwoorde producten op basis van krekels en sprinkhanen.

insect-valley-europe-de-krekerij-sander-peltenburg

Hij ziet een grote uitdaging in de eiwittransitie en denk dat insecten hier een grote rol in kunnen spelen. “Ze zijn erg duurzaam: je kunt ze met weinig grondstoffen kweken. Ze hebben een interessante smaak en zijn heel gezond en voedzaam.”

Wat volgens Sander nog interessanter is, is dat je insecten kunt  kweken op de restromen van de traditionele veeteelt. “Zo kunnen we op een positieve manier de agrarische ondernemers die nu in de verdrukking komen meenemen in de eiwittransitie met een nieuw businessmodel.”

Maar de gemiddelde Europeaan zit nu nog niet echt te wachten op een heel insect op het bord. Met Burgs Foods zetten Sander en George zich samen met kwekers in om insectenvlees producten te maken met een natuurlijke nootachtig hartige smaak om van te smullen.

Voor dit jonge bedrijf is Insect Valley Europe de verbinder van organisaties in de insecten industrie in Nederland. Door partijen uit verschillende segmenten bij elkaar te brengen kan de groei van de sector worden versneld. Sander: “Wij haken daar als Burgs Foods / de Krekerij graag bij aan!”

Sander Peltenburg

Meer informatie: https://krekerij.nl/

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy). Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je 

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact 

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo