Insecten bereiden op Japanse wijze

De Japanse keuken kent geen verspilling. Van de vreemdste ingrediënten wordt altijd weer een lekker en spannend gerecht gemaakt. Nieuwsgierigheid, entertainment en een culinaire ervaring zijn de drie pijlers van de Japanse keuken.

Aya-Masuhara-founder-Jippy

Aya Masuhara heeft Japans leren koken met de vreemdste ingrediënten. Ze komt uit een familie waar koken een belangrijk deel van de dag in beslag neemt. Met JIPPY wil zij aan de slag gaan met

Japans preparen en koken met insecten: insectentempura, stomen, frituren, koken en bakken met soja, sesam saus en speciale oliën (inclusief de insecten oliën).

Volledig in Japanse stijl en met insecten die in Nederland gebruikt mogen worden voor de menselijke consumptie.

 

Het doel is om samen met een groep ondernemers de mogelijkheden te verkennen en daarna te gaan experimenteren met de bereiding van insecten. De insecten en insectproducten worden geleverd door bij Insect Valley Europe aangesloten producenten. Vervolgens gaan studenten van de HAS Hogeschool, Fontys en/of horeca-opleidingen op Brightlands Campus Greenport Venlo aan de slag met de bereiding, onder deskundige leiding van Aya.

De resultaten, wensen en ervaringen van de consumenten worden teruggekoppeld naar de producenten die daar hun commerciële voordeel mee kunnen doen. Er wordt regelmatig een Japanse chef uitgenodigd om mee te denken in het proces en de recepten verder te vervolmaken. Uiteindelijk ontstaat er een groep studenten met kennis over het Japans koken met insecten. Er worden recepturen samengesteld die met de deelnemers, producenten en studenten worden gedeeld, om zo de kennis te verspreiden.

 

Insect Valley Europe opent hiermee een nieuwe mogelijkheid om de Japanse keuken te verbinden met de producenten van insecten. Door in een vroege fase studenten te betrekken, leren zij hoe je insecten kunt gebruiken als basis voor een maaltijd. Deze kennis kan ook ingezet worden in restaurants die van plan zijn om meer met insecten te gaan koken. Via dit initiatief wordt ook de interesse bij consument opgewekt om eens insecten te eten, op Japanse wijze!

Japanese Insect Products Prepared for You (JIPPY)
Aya Masuhara

 

Meer informatie: www.amumediation.com

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo