Automatiseren van de insecten verwerking

Royal Dutch Kusters Engineering is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het veilig vernietigen en verwerken van munt- en papiergeld. Daarnaast ontwikkelen en bouwen ze machines die het hergebruik van afval mogelijk maken. Daarvoor ontwikkelt het bedrijf zelf machines, maar werkt hierin ook samen met andere partijen om zo de circulaire economie te versnellen.

insect-valley-europe-Kusters-Jeroen-Kusters

Jeroen Kusters is commercieel directeur van het bedrijf. Hij gelooft in een toekomst waar insecten op verschillende vlakken worden gebruikt: food, feed en industriële toepassingen.

Het bedrijf is een aantal jaren geleden gaan kijken naar hoe ze meer uit organische afvalstromen konden halen. Hieruit is het idee ontstaan om huisvuil en andere organische afvalstromen effectief te gaan verwerken met insecten.

Het bedrijf uit Venlo heeft inmiddels een aantal machines ontwikkeld om de kweek van insecten te automatiseren: de Organic Liquefying Press) (OLP) om feedstock op te schonen en te homogeniseren en de Rotoshifter om volgroeide larven uit het (droge) substraat te scheiden.

Royal Dutch Kusters Engineering is vanaf het begin bij Insect Valley Europe betrokken. Het bedrijf gelooft in de potentie van regio Noord-Limburg waar agrofood, logistiek, techniek, voeding, future farming en bio-circulaire economie in zowel kennis als ervaring bij elkaar komen. Er zijn volgens Jeroen voldoende kansen om deze zaken te verbinden binnen Insect Valley Europe. “Als Venloos bedrijf dat momenteel machines in meer dan 80 landen heeft staan zien wij mogelijkheden om hier een rol in te spelen.”

Royal Dutch Kusters Engineering
Jeroen Kusters

Meer informatie: www.royaldutchkusters.com/insect-rearing

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo