Insecten zijn de varkens van de toekomst

Nijsen is een familiebedrijf in Veulen, vlakbij Venray. Het bedrijf verwerkt al meer dan dertig jaar reststromen uit de levensmiddelenindustrie via eigen korte ketens weer tot eten: Food for Feed for Food. Jaarlijks brengt Nijsen ruim 100.000 ton levensmiddelen terug in de voedselkringloop als hoogwaardig en goed varkens- of kippenvoer. Het bedrijf draagt zo bij aan de circulaire landbouw én aan een duurzamere varkens- en pluimveehouderij.

Nijsen zet zijn kennis en vaardigheden ook in voor de insectensector. Insecten zijn volgens algemeen directeur John Geurts de varkens van de toekomst.

 

insect-valley-europe-Nijsen-John-Geurts

“Wij zien veel overeenkomsten tussen de varkenshouderij en de insectenteelt. Insecten gaan een belangrijke rol spelen in de toekomstige eiwitbehoefte in ons eten. Direct in producten en/of indirect als alternatieve eiwitbron in voeders voor verschillende dieren. Ook hier zal het voer (feed) van insecten een belangrijke rol spelen in de economie en duurzaamheid ervan.”

Het bedrijf gelooft dat zowel grootschalige als kleinschalige insectenteelt en met name de kennis en technologie hierover een waardevolle aanvulling worden voor agrofoodsector in Nederland en voor de Limburg in het bijzonder.

Samenwerken met diversiteit aan partijen en disciplines is volgens John hierbij essentieel. Nijsen is daarom actief deelnemer in de Insect Cirkels die door Insect Valley Europe georganiseerd worden. “Samen met Insect Valley Europe en de Insect Cirkels willen wij dat omzetten naar praktische oplossingen.”

Nijsen
John Geurts

Meer informatie: www.nijsen.co

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy).Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo