Insect Valley Europe digital

}
05 - 20 - 21
insect-valley-europe-assistual

Insect Valley Europe is going digital!

 

Het bedrijf Assistual heeft voor Insect Valley Europe een digitaal platform gecreëerd voor mensen die ‘iets’ met insecten hebben of er iets mee willen gaan doen. Volgens Marjolein Verleun en Richard Copp was er een grote behoefte aan een community waar mensen met elkaar over insecten konden praten. “Het is voor ons mega waardevol om een startende sector als de insectenindustrie te ondersteunen bij deze digitale zichtbaarheid.”

Om als sector gezien te worden en ook binnen de sector zichtbaar te zijn is volgens Marjolein een digitale community op dit moment een van de beste oplossingen. “Je kan er als geïnteresseerde in insecten informatie vinden om je bedrijf verder te helpen, kennis op te doen over regelgeving, te sparren over mogelijke samenwerkingen etc. Er liggen heel veel kansen voor deze industrie om met digitale hulpmiddelen een succesvolle community te bouwen zodat er in deze digitale tijd er ook een omgeving is waar je je kunt verbinden met mensen die ook onze moeder aarde een stukje beter willen maken.”

Er is gestart met het opzetten van een website, daarna waren de sociale media aan de beurt. Daarnaast is er ook een aantal events georganiseerd om community verder op te bouwen. In september 2020 is het allereerste Insecten Inloop Café georganiseerd, met deelnemers uit Nederland en Duitsland. “We hoorden daar dat mensen vooral op zoek zijn naar samenwerkingen. Men wil niet zelf het wiel steeds uitvinden en via dit soort communities spreek je snel veel mensen, bouw je een netwerk op, kun je al je vragen stellen en kun je met elkaar praten over de gezamenlijke passie: insecten!”

insect-valley-europe-inloop-insecten-cafe

Assistual heeft Insect Valley Europe ook ondersteund bij de Meet Your Expert op Brightlands Campus Greenport Venlo over insecten en Insect Valley Europe, met een record aantal deelnemers. Dit smaakt volgens Marjolein voor iedereen – de deelnemers, Insect Valley Europe en Assistual – naar meer!

Assistual

Marjolein & Richard

Meer informatie:  https://assistual.online/

Brightlands Greenport Venlo

Insect Valley Europe

Insectvalley Europe is de verbinder, die samen met Brighlands Greenport in Venlo een ontmoetingsplaats heeft voor start-ups, MKB’ers, wetenschappers en studenten met een gezamelijke interesse voor Gezonde & Veilige voeding (future farming en Biocirculair economy). Brightland Campus leent zich uitstekend als meetingpoint voor ‘Iedereen die ‘iets met insecten heeft’.

Recente posts

Insecten als basis voor visvoer

Insecten als basis voor visvoer

Het hobbysegment visvoer kent een grote verscheidenheid aan soorten voer en ingrediënten. Producenten zijn voortdurend op zoek naar een verbetering van hun producten en marketing strategie. Zo ook Kiyomizu, producent van voeding voor Koi karpers: hoe kunnen we ons...

Optimaal klimaat creëren

Optimaal klimaat creëren

Fancom staat bekend om haar klimaatsystemen voor champignons, pluimvee en varkens. Bij het kweken van insecten wordt vaak gebruik gemaakt van leegstaande stallen en champignoncellen.  Volgens Bart Aerts, Area Sales Manager bij het bedrijf, is de link met de apparatuur...

laat hier je 

reactie  achter

0 reacties

Een reactie versturen

Brightland Campus Venlo

Contact 

Email

info@insectvalleyeurope.com

Bezoek

Brightlands Campus Greenport Venlo

Villa Floraweg 1

5928 RC Venlo